De eindeloze stranden alleen al bieden eindeloos veel manieren om je te ontspannen (of in te spannen 🙂 ). Zo zijn er talrijke afgelegen ongerepte baaien, jaarlijks bekroond met het ‘Blue Flag’-certificaat (Chalkidiki N’1 in de lijst!). Waar je behalve lekker relaxen eveneens kan zwemmen, snorkelen, duiken, waterskiën, windsurfen, kanoën en zeilen.

Het zeewater is kristalhelder, visueel verandert het van helder turkoois in diep marineblauw.

Sithonia in Chalkidiki wordt beschouwd als één van de mooiste plekken in Griekenland. De zandkusten en kristalhelder water van dit natuurreservaat dompelen je in de sfeer van rust, om ten volle te genieten van de ongeëvenaarde charme en schoonheid. Het is één van de weinige plaatsen die de sfeer van een natuurreservaat heeft behouden, dat prachtig wordt aangevuld door weelderige zeelandschappen en panoramische uitzichten op verschillende eilanden. Hoewel er niet veel groen direct naast de kust is, wordt de regio aan de overkant rijkelijk omgeven door bossen. Als je de kustlijn volgt, lijkt het nogal wervelend, vanwege de bestaande zeekliffen, maar de zee-ingangen zijn veilig en toegankelijk. Het heeft een natuurlijk zandstrand (zonder kiezels). De kust is werkelijk opmerkelijk, en is een ideale vakantiebestemming.

De smaragdgroene tinten van het bos, de diepblauwe saffiertonen van de zee en het gouden zand van het strand – dit alles maakt van Sithonia de parel van de regio.

Het natuurlijke landschap betovert met zijn verscheidenheid aan kleuren, die veranderen afhankelijk van het seizoen en het weer. ‘s Ochtends en’ s avonds worden de toppen van de glooiende heuvels bedekt met lichtblauwe mist, terwijl de lente en de herfst heldere kleuren brengen in de regio met bloeiende bloemen en groen, waardoor een werkelijk een magische sfeer ontstaat.